SU ARITMA FİLTRESİ

 

su arıtma filtresi

Ülkemizde musluktan akan suları içilebilir su olarak sınıflandırmak pek mümkün değil. Aslında evimize gelen sular temiz bir kaynaktan sağlansa da evimize ulaşıncaya kadar gerek diğer sularla karışma ihtimali, gerekse alt yapı sistemlerinde ki temizlik ihtiyacı ve suyun klorlanması gibi sebeplerden ötürü içilebilir vasfı ciddi oranda sorgulanmaktadır.

Bu durumda içme suyu temininde karşımıza iki tercih çıkmaktadır. Birincisi; damacana ve hazır paketlenmiş şişe sular. İkincisi ise su arıtma cihazlarından temin edilen sular. Birinci seçenek maalesef uzun vadede sağlık ve ekonomik açıdan pek mantıklı olmamaktadır. Çünkü paketlenme aşaması ve uygun/uygun olmayan ortamlarda bekletilme süresi hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığımız bu seçenek özellikle sağlık açısından tehlike oluşturabilmektedir.

Diğer seçenek olan su arıtma cihazı kullanımı ise musluk suyundan temiz içme suyu elde etme imkanını ve kolaylığını bize sunan önemli bir araçtır. Tabi kaliteli bir cihaz ve su arıtma filtresi kullanmak kaydıyla.

Su Arıtma Filtresi Nedir ?

su arıtma filtresiArıtma sistemleri, birbirini takip eden su arıtma filtresi aşamalarından oluşur. Bu filtreler, özellik ve kalitelerine göre arıtma işlemine tabi tuttukları suyu, içerisindeki zararlı moleküllerden arındırarak maksimum saflığa ulaştırmaya çalışır. Tabi burada önemli olan diğer bir husus ta, su arıtma filtresinin arındırma işleminde faydalı mineralleri engellememesidir. Bunun içinde genel olarak arıtma sonrası gerekli mineralleri eklemesi için Mineral Filtresi kullanılır.

Su Arıtma Filtresi Aşamaları

Su arıtma filtresi özellikleri marka ve cihazlara göre değişmekle birlikte, tüm cihazlar için bazı temel özelliklerin mevcut olduğu söylenebilir.

  • 5 Mikron Sediment Tortu Filtresi :

Bu filtre, sıkıştırılmış kağıt gibi bir yapıya sahiptir. Su içerisinde çözünmemiş tortu, kir, kum gibi maddelerin sudan arındırılmasını sağlar.

  • Aktif Granül Karbon Filtre – GAC Filtre:

GAC filtresi aktifleştirilmiş karbondan oluşur. Suyu; koku, organik kirletici, klorin ve olumsuz etkisi olan kimyasallardan arındırır.

  • Membran Filtre – Reverse Osmoz :

Suyun asıl arıtılma işleminin yapıldığı aşamadır. Önceki aşamalar, membrane filtresi için bir nevi ön hazırlık işlemidir. Su içerisindeki, bakır, baryum, cıva, arsenik, krom, kurşun, kadminyum, nitrit, selenyum, bakteri ve virüsler gibi zararlı maddeleri sudan arındırır ve atık yolu ile dışarı atar.

  • Son Post Karbon Filtre:

Membran filtresinden geçen su, yüksek oranda saflığa ulaşır ve ham bir tada bürünür. Bu yüzden suyun tadı, kaynak suya benzemesi için bu aşamada düzenlenir.

  • Mineral Filtre:

Bu aşama zorunlu olmayan isteğe bağlı bir aşamadır denilebilir. Su arıtma filtresinden geçerek yüksek oranda saflığa ulaşan suya, insan vücudu için faydalı olan (Kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, Potasyum vs.) mineraller bu aşamada eklenebilir. Özellikle çocuk ve hamile bayan olan aile veya iş ortamlarında bu işlem daha önemlidir denilebilir.

Fokuswater Su Arıtma Filtresi Özellikleri

 

su arıtma filtresi

 

Fokuswater Su Arıtma Sistemlerinde kullanılan su arıtma filtresi özelliklerini temel olarak aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Öncelikle su arıtma filtresi olarak kullanılan ve son teknoloji olan RO (Reverse Osmosis) filtrasyon sistemi ile su, maksimum oranda saflaştırılmaktadır.
  • Sularda bulunan tortu, partikül, çamur ve askıda katı maddeleri tutar.
  • Klor, renk, tat ve koku veren bileşikleri giderir, organik maddeleri tutar.
  • Sudaki tüm çözünmüş gazları, petrol, sanayi atıkları ve asbest gibi

maddeleri adsorbe ederek tutar.

  • Aşama; 0,0001 mikrondan daha büyük partikül ve elementlerin, geçişine izin vermeyerek, bütün kirleticilerin organik ve inorganik maddelerin, tuzlar, ağır metaller, bakteri ve virüslerin dışarı atılmasını sağlar.
  • Suyun tat ve lezzetini düzenleyerek içme suyu kalitesine ulaşmasını sağlar.

 

 

 

 

 

 

Main Menu